Office Address
The Business Centre
132, My Street,
Kingston, New York 12401
United States
Phone Information
Phone: (+1) 234 567 89
Tel: +1-541-234-3010
Feel free to contact us!
We want to provide you with a great experience which is why we want to hear from you. Your feedback helps us bring you more of the events you love and the service you expect.

Miért érdemes rendszeresen csontlevest fogyasztanod?

A hús- és csontleves a magyar gasztronómia egyik örökérvényű kedvence, sok családban nincs olyan vasárnapi ebéd, hogy ne kerüljön az asztalra. A népi megfigyelések szerint ráadásul remek gyógyír másnaposságra, megfázásra, gyomorbajokra, lényegében szinte bármilyen betegségre.

Jó hír, hogy ez nem túlzás, hiszen valóban nagyon egészséges, és most el is mondjuk, hogy miért érdemes gyakran fogyasztanod! Ha pedig további hasznos tartalmakat keresel az étkezéssel kapcsolatban, akkor böngészgess a Bien.hu táplálkozás rovatában!

  1. Erősíti az ízületeket

Ha húslevest készítesz, semmiképp se hagyd ki belőle a csontokat, és főzd jó hosszú ideig lassú tűzön, hogy a benne lévő értékes anyagok kioldódhassanak. Erre tökéletes példa a kollagén, mely egy olyan fehérje, ami az emberi testben is természetes módon megtalálható.

A haj, a bőr, a köröm, az ízületek a csontok és az inak egészségében is fontos szerepet játszik, így ha például rendszeresen küzdesz ízületi fájdalmakkal, akkor a gyakori húslevesevés segíthet csillapítani.

A kollagén manapság nagyon népszerű táplálékkiegészítő por vagy folyadék formájában, de legyünk őszinték: irreálisan drága és a mesterséges aromák miatt sokszor az íze sem kellemes. Sokkal gazdaságosabb és nem mellesleg finomabb, ha ízletes házi csontleves formájában viszed be!

  1. Hozzájárul a bélrendszer egészségének fenntartásához

A húslevesben megtalálható a glutamin nevű aminosav, ami a bélsejtek növekedését és regenerációját segíti elő, emellett a bélflóra egyensúlyát is támogatja. Mindemellett javítja az emésztést, és megakadályozza, hogy a bélfal áteresztőképessége növekedjen, így elkerülhető az áteresztő bél szindróma kialakulása. 

  1. Javítja az anyagcserét

A húsleves gazdag fehérjében, zsírokban, emellett leveses állaga miatt kiváló folyadékforrás is. Mindez összességében pedig nagyon kedvező az anyagcsere szempontjából. Sőt ha felturbózod egészben főtt zöldségekkel (répa, karalábé, zeller, stb.), akkor még rostforrásnak is kiváló! 

  1. Szebbé teszi a bőrt

Egy olyan étel, ami nemcsak finom és egészséges, hanem még a szépséged megőrzéséhez is hozzájárul? Igen, létezik, a húsleves pont ilyen! Itt ismét a kollagént tudjuk csak megemlíteni, ami természetes formában a bőrben is megtalálható, ám ahogy idősödsz a mennyisége csökken, emiatt a bőröd szárazabb és ráncosabb lesz.

Ha viszont rendszeresen gondoskodsz a utánpótlásáról, akkor ezt a folyamatot lelassíthatod! Bár léteznek kollagéntartalmú kozmetikumok, ugyanakkor a szakemberek szerint belsőleg fogyasztva hatékonyabb, ráadásul így a bőröd mellett a hajad, körmeid, ízületeid is élvezhetik az előnyeit.

  1. Pótolja a hiányzó elektrolitokat

A csontlevesben található többek között kalcium, kálium és nátrium is. Ezek a szervezet számára létfontosságú elektrolitok, melyek szabályozzák a vérnyomást, a test vízháztartását, a szívműködést, illetve erősítik a csontokat. Hihetetlen, hogy egy tányér leves ennyi jótékony hatással rendelkezik, ugye?