vegetables

Vitalitásunk megőrzése a hosszú élet titka


A 21. század embere technikai vívmányaival, fejlesztéseivel, az élet különböző területén tett innovációjával szinte már meghódította az egész világot, mégis szenvedünk a túlsúlytól, a depressziótól, az enerváltságtól, a motiváció hiányától. Hogyan lehet ezeket a negatív hatásokat leküzdeni? Hogyan érhetjük el, hogy nap, mint nap energikusak, egészségesek és fiatalosak maradjunk?

Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Sipos Róberttel, aki az utóbbi években az egészséges életmód kialakításában, megőrzésében nyújt segítséget azoknak, akik hozzá fordulnak, legyen szó egészségmegőrzésről vagy különböző betegségek kezelését kiegészítő lehetőségekről.

Az átlagember életét számos negatív hatás befolyásolja. Többnyire észre sem vesszük a problémát, vagy csak átsiklik felette a figyelmünk a mindennapi rohanásban, vagy úgy gondoljuk, ráérünk még az egészségünkkel foglalkozni, vannak ennél fontosabb teendőink.

Pedig a testünk, ahogy érzékeli, hogy valami nincs rendben, küldi számunkra a vészjelzéseket, csak figyelnünk kell rá és törekedni a megoldásra. Ezek a vészjelzések lehetnek fizikai tünetek, mint az emésztési problémák, görcsök, vagy az immunrendszer legyengülése, de megjelennek érzelmi síkon is, ami rosszkedvet, depressziót, az energia teljes hiányát eredményezheti, de szellemi síkon is kaphatunk vészjelzéseket, mint a koncentráció csökkenése, a motiváció hiánya vagy a túlnyomórészt negatív gondolatok megjelenése.

stressful life

 

Ezeknek a tüneteknek az oka sokszor az egyén előtt sem ismeretlen, hiszen tudjuk, hogy szervezetünket és lelkünket is nagyon megterheli a mozgáshiány, a sok idegeskedés, stressz, a dohányzás, az alváshiány, és nem utolsósorban a helytelen és egyoldalú táplálkozás.

Sajnos, az emberek többsége már csak akkor jut el odáig gondolatban, hogy változtatnia szükséges, amikor már megtörténik a baj, és kialakul nála valamilyen betegség. Hiszen korunk népbetegségei, mint a szív – és érrendszeri betegségek, az infarktus, a rákos daganatok, a cukorbetegség a népesség túlnyomó többségét reálisan fenyegeti, azok megelőzése, legalábbis a megelőzésre való törekvés még mindig kifizetődőbb, mint maga a betegség kezelése.

Első lépésként, ahogy Sipos doktor elmondta, mindenféleképpen érdemes egy állapotfelmérést elvégezni, mely során kiderül, szervezetünk állapota, szerveink egészsége érdekében mire kell ügyelnünk és több figyelmet fordítanunk.

Ezt az állapotfelmérést Sipos doktor egy speciális testsúly elemző mérleggel végzi. Ez a mérleg a Tanita BC – 601, amely elemző információt ad a testtömegéről, izomtömegéről, testünk víztartalmáról %, és külső testzsír százalékáról. A készülék képes a belső szervek zsírtartalmáról, fizikai állapotáról és a csontozat ásványtartalmáról pontos adatokkal szolgálni.

tanita

Ezekből az adatokból pedig a mérleg kikalkulálja az ember biológiai életkorát, hogy a belső szervei állapota és a mért adatok alapján, hány évesnek felel meg.

„Gyakorlatilag két dolog miatt vagyunk általában betegek, az egyik ok, hogy olyan anyagok terhelik a szervezetünket, amiknek nem kellene ott lennie, méreganyagok, salakanyagok, ezzel hátrányosan befolyásolva állapotunkat, így a szervezet méregtelenítésére, tisztítására lenne szükség, a másik ok, hogy olyan hiányállapotok állnak fenn, amik a szervezetünk egészséges működéséhez és regenerálódásához feltétlenül szükségesek lennének, így ezen hiányzó anyagok  pótlására lenne szükség.”

fitline

Szerkesztőségünk tagjai valamennyien kipróbálták ezt a mérleget. Az eredményeink pedig nem lettek a legmegnyugtatóbbak, hiszen kit ne érintene érzékenyen, ha a mért adatok a valódi koránál sokkal idősebbre teszik a biológiai korát. Mindannyian éreztük, ez egy intő jel, hogy ideje változtatnunk a teljes életvitelünkön. De hogyan tudnánk ezt megtenni? Mert az elhatározás egy dolog, de ténylegesen lépéseket tenni a cél érdekében már sokkal nehezebb feladat.

Sipos doktor a rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás mellett egy olyan termékcsaládot ajánl, amely készítményeit svájci és német kutatók kizárólagosan természetes anyagokból hoztak létre, több évtizedes kutatás során. Ezek a termékek funkcionális élelmiszerek, melyek vitamin és ásványi anyag komplexek, erős antioxidánsok, melyek a test sejtanyagcseréjét újítják meg, elsősorban méregtelenítéssel és savtalanítással. A termékek hatóanyagai sejtszinten szívódnak fel, így tud a szervezetünk a leghatékonyabban működni és regenerálódni, és ehhez szükségesek azok az ásványi anyagok és vitaminok, ami ezekben a termékekben megtalálhatóak.
A sejtanyagcsere megélénkítésének pedig nem utolsósorban jótékony hatása a tartós, hosszú távú fogyás, amelynél nem áll fenn a jojó – effektus, vagyis a testsúly leadásának és visszatérésének többszöri váltakozása.

aktív life

„Nyílván attól függően, hogy a mért értékek mit mutatnak, tudom javasolni, személyre szabott egészségprogramunkat. A programot van, aki arra használja fel, hogy a vitamin, ásványi anyag és nyomelem háztartását rendezze, de nyílván más termékek szükséges attól függően, hogy kiknek készül a program, mert a sportolóknak, vagy fizikai munkát végzőknek például teljesen más kell, mind a termékek választékában és adagolásában, azokhoz képest, akik ülő munkát végeznek. És megint teljesen más, ha valaki panaszokkal fordul hozzám.”

Sipos doktor kihangsúlyozta, ezeket a termékeket soha nem az orvosok által előírt kezelés helyett javasolja, hiszen a kezelő orvos által végzett kontroll elengedhetetlen a betegek gyógyítása során, az ő általa ajánlott termékeket az orvosokkal együttműködve, közösen lenne ajánlott alkalmazni.

fruit juice

„A cél az lenne, hogy minél kevesebb gyógyszerrel, vagy ha lehet, gyógyszermentesen éljünk. A gyógyszereknél tudjuk, hogy mindegyiknek van mellékhatása, ezeknek a termékeknek nincs”

Dr. Sipos Róberttel kérdés, kérés esetén az alábbi elérhetőségen lehet kapcsolatba lépni:
robidoki59@gmail.com

A termékekről bővebb információt az alábbi webcímen olvashat:
www.fitline.gportal.hu

Fülöp Tímea

Hozzászólások