simicska

Simicska és Gyurcsány együtt csap le Orbánra?


Hatalmasat durrant rövidesen Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, és Simicska Lajos nagyvállalkozó, a Fidesz egykori pénztárnoka, legalábbis, ha hinni lehet a Facebook közösségi portál egyik legnagyobb ellenzéki lapjának, az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága (OLKT) oldalnak. A kormányzati arroganciával szemben leginkább a szatíra világában fellépő lap szerkesztői tudni vélik, mi is hozza el Orbán Viktor és rendszere végét.

Hónapok óta lázban tartja Magyarországot Gyurcsány Ferenc azzal, hogy valamiféle olyan adatok és iratok birtokába került egy kémfilmbe illő akció során, mely Orbán velejéig korrupt mivoltát támasztja alá. Szinte az egész magyar sajtó – Kálmán Olgától, Bodacz Balázsig – azt igyekezett kiszedni a DK elnökéből, hogy mik ezek a dokumentumok, és mennyire hitelesek. A riporterek próbálkozásai csak elenyésző sikert hoztak, a dörzsölt ex-miniszterelnök remekül állta a sarat, csak töredék információkat szivárogtatott ki. Annyit azért elárult, hogy leginkább Orbán titkos, külföldi bankszámláinak kivonatához is hozzájutott, amik az igazolják, a jelenlegi miniszterelnök nem is talicskával, nem is teherautóval, hanem kamion konvojokkal hordja ki a magyarok pénzét a saját számláira.

Az utolsó megnyilatkozásai között ugyan szerepelt, hogy ezen iratok hitelességét még nem tudta leellenőrizni, de mint állítja, amint megvan a kontroll, azonnal transzparensé teszi őket. Azt ugyan nem árulta el Gyurcsány, hogy a banktitkok világában miként fogy meggyőződni egy-egy „kilopott” számlakivonat hitelességéről, de vélelmezhető róla, hogy csak úgy, a „habokra” nem fogja kidobni a nyilvánosság elé az adatokat.

Az is kérdéses volt a sajtómunkások előtt, hogy Gyurcsány Ferenc miként fogja tálalni ezeket a dokumentumokat, hogyan jut majd el az ország minden zugába. Mára valamennyi megyei napilap „elbukott”, bekebelezte a NER, így magas tétekben lehet fogadni abban, hogy nem a Bács megyei Petőfi Népe, de már nem is a Csongrád megyei Dél-Magyarország hozza majd a címlapján.

Mint az köztudomású, Orbán Viktor miniszterelnöknek nem csupán Gyurcsány Ferenc az esküdt ellensége, a bizonyos „G-Day” óta Simicska Lajos ex-fideszes nagyvállalkozó is besorakozott mögé. A Fideszt klinikai halálából egykoron újraélesztő pártpénztárnok akkor ugrott neki volt egyetemi cimborájának, mikor az Simicska szerint letért a demokrácia útjáról, és a nyugatosodás helyett az oroszok irányába fordult. A két kollégiumi jó barát egy szép napon egymás torkának esett, Simicska nyilvánosan nevezte g*cinek Orbánt, több felindult interjújában is. Az egész ország várta izgatottan, „mit tesz most Lajos?”, ugyanis sokan bizton hiszik, a vállalkozónak milliónyi terhelő bizonyítéka van Orbánnal szemben. Bár, azt is sejteni vélik, hogy ha Orbán törvénytelenségeket követett el korábban, melyekről egykori barátja is tud, arról Simicska mélyen hallgatni fog, hiszen ha volt ilyen, abban ő is benne volt. Ne feledjük, a Fideszt Simicska tartotta életben, az ő pénzügyi manővereinek köszönhetően állt talpra a párt legmélyebb korszakából, mikor épphogy csak 4-5%-on vergődött a támogatottságuk. Faramuci helyzet ez.

Az OLKT bejegyzése / Fotó: Facebook.com

Nos, a Facebookos OLKT tudni véli a folytatást. A Lap egyik szerkesztője által közzétett poszt szerint Orbán bankszámlakivonatait, és a máig nem tisztázott székházeladási ügy részleteit rövidesen Simicska Lajos óriásplakátjain láthatja az ország népe. Ha mindez igaz, már sokkal érthetőbb a nemrégiben elfogadott plakáttörvény, hiszen Simicska cégének az ország minden pontján van hirdetőtáblája, így eljut mindenhová Orbán állítólagosan eltitkolt bankszámlájának egyenlege. Bár a lap nem említi meg Gyurcsány Ferencet, azt azért mindenki tudja, hogy az említett számlakivonatokat ő vásárolta meg, még pedig egymillió euró (310 millió forint) összegért, már ha hinni lehet az erről szóló híreknek.

Hozzászólások