Rémhírekkel riogat egy kiskunfélegyházi „hírportál” – Hogyan mered ezt?

Sokan találgatják néhány kiskunsági városban, hogy ki az a bátor, merész, már-már vakmerő személy, aki egy „hírportált” indított, és mindenről, mindenkiről véleményt formál, név nélküli – de mindenképp higgyük el, hogy igazi – olvasói leveleket közöl, vagy szintén név nélkül nyilatkozó, hiteles személyek megszólalásaival teletűzdelt tudósításokat, vagy riportokat, de lehet, hogy épp interjúkat (?) jelentet meg.

Most épp a kiskunfélegyházi kórház helyzetével riogatnak, szavaik szerint oda már csak meghalni mehet be ember, onnan élve már sosem jön ki. Az impresszum nélküli lap sötétben bujkáló, szürke ködből kiordító önjelölt firkásza egy „olvasói levelet” tár tanúbizonyságul, amit szintén csak úgy írt alá a – higgyük el, létezik – olvasó, hogy „egy félegyházi polgár”.

A helyesírási hibáktól hemzsegő „cikkből” kiderül, a levélíró ismerősének az anyósa (az unokahúga lányának az anyja, a Karcsi…) halt meg a kiskunfélegyházi kórházban, mert nincs nővér, aki etetne, fürdetne, tisztába tenne. Oké, a helyesírási hibákat a – higgyük már el, hogy létezik – olvasó vétette, a hiteles hírportál csak egy, az egyben közölte. Azonban a címet nem a – mondom, hogy létezik! – olvasó adta, és már ott is ordít, hogy szakmai szemmel nézve írástudatlan „szerkesztővel” állunk szemben.

Megértem én, kell az ellenzéki szamizdat. Tényleg kell. No, de így? A helyi Szocik és DK-sok miért nem figyelnek oda, mivel, kivel égetik magukat? Tamás, Lajos! Semmi sem drága? A politikai csatározásba az is belefér, hogy egy gyógyintézet ellen hangoljuk a lakosságot? Pánikot keltsünk? Miért adjátok ehhez arcotok, nevetek? Ti nem ilyenek vagytok! Vagy, nem ilyenek voltatok…

Drága „szakmunkás” barátom! Hogy mersz te „tollhoz nyúlni”? Tudod te, mi felelősséggel jár a tömegtájékoztatás? Persze, hogy tudod… Ha nem tudnád, ki mernéd írni a neved, nem kamu néven díszelegne minden, ami hozzátok köthető.

Lehet kritizálni, sőt, kell is! Az is lehet, hogy – néha – igazad van. De, ha azt akarod, komolyan vegyünk, állj ki elénk, vállald magad! Addig csak gyáva, pánikkeltő, sunyi disznó vagy!

Szekeres Szabolcs
főszerkesztő
MegyeiHír Lapcsoport

 

Hozzászólások