maszturbacio

Rá se ránts… De igen, ha élni akarsz!


A European Urology folyóiratban publikálták a Harvard Egyetem kutatói azt a tanulmányt, mely szerint harmadára csökken a prosztatarák kockázata azoknál a férfiaknál, akik havonta legalább 21-szer eljutnak a magömléshez. Az, hogy ezt a számot nemi aktus, vagy maszturbáció útján érik el, lényegében mindegy is.

A vizsgálathoz tartozott egy kérdőív is, melyet közel 32 ezer férfi töltött ki, egy 18 évig tartó periódus alatt. A kérdőívbe be kellett írni az ejakulációs gyakoriságot az ív kiküldése előtti évben, ezenkívül a 20-29, valamint a 40-49 év közötti életkorban.

Az eredmény a prosztatarák statisztikailag jelentős csökkenését mutatta ki azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen maszturbáltak.

Azt eddig is tudták a kutatók, hogy az aktív nemi élet csökkenti a rák kockázatát, de az csak most lett világos, hogy valójában hány orgazmus is kell havonta a „biztonsághoz” – írja az Origo.

A lap szerint az egyelőre nem világos, miért csökkenti az ejakulációk nagyobb száma a prosztatarák előfordulási gyakoriságát, de egyes kutatók úgy vélik, hogy a magömléssel járó orgazmus kimossa a prosztatában felhalmozódó rákkeltő toxinokat.

Ám mielőtt bárki is azt hinné, hogy sűrített maszti-parti elegendő a biztonsághoz, az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy bizony kell az egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás is. Ezenkívül, panasz esetén, illetve 60 év feletti életkorban panasz nélkül is célszerű haladéktalanul felkeresni egy orvost, hogy idejében felfedezzék és gyógyítsák a bajt.

Hozzászólások