Pacalbiztos

Nemzeti Pacalbiztos kontra Reform Ferkó


Az április 8-i országgyűlési választások árnyékot vetnek egy másik – igencsak fontos – versengésre. Az ex-miniszterelnök Gyurcsány Ferenc, jelenlegi DK vezér, valamint a Fideszes Németh Szilárd is úgy gondolja, hogy a választópolgárokhoz a hasukon keresztül vezet az út.

Gyurcsány Ferenc igazán sokrétű ember, egy igazi modern polihisztor. Bukott miniszterelnök, az ellenzék – sajnos – egyik legkiemelkedőbb figurája, showman, komédiás, az ország udvari bolondja, és mindemellett még a konyhában is otthonosan mozog. A pápai Jamie Oliver már 2013-ban a nagyérdemű elé bocsátotta szakácskönyvét, azonban kulináris kalandozásai itt nem értek véget. Előrukkolt egy alkalmazással, melynek segítségével az emberek – reggel, délben, este – megtalálhatják a számukra szimpatikus receptet. Gyurcsány „nyugdíjas szíveket megdobogtató” Ferenc repertoárjába tartozik a cukkinis fasírt és füge saláta is. Mint láthatjuk ő inkább az újhullámos konyha képviselője, azonban a kolbászchipses póréhagyma-krémlevessel a hagyományos ízek kedvelőinek kegyébe is be próbál férkőzni. A cikk születésekor sajnos ezt az alkalmazást nem lehetett elérni. Netán ezt is sikerült elk*rni?

Gyurcsány süt

Németh Szilárdot sem kell félteni, ő is olyan sokoldalú, hogy az már majdnem gömb. A leginkább egy betegség megtestesülésére emlékeztető képviselő számára sem idegen a fakanál. A csepeli Gordon Ramsay Laci bácsit megszégyenítő, szaftos ételekkel száll versenybe. A Csepeli Hírmondóban jelenik meg receptsorozata, az Így főzök én. A rezsibiztos a hagyományos konyhai költemények kiemelt szakértője, személyes kedvence a pacal, füstölt nyelvvel, „melynek gondolatára is Bilagitot vetetne be mindenkivel a sznob és cinikus libsi sajtó.” Németh „pacalember” Szilárd a tudományt is segítségül hívja konyhaművészete kiteljesítéséhez. Libazsírral oldja ki az ízeket, zamatokat, vitaminokat a csirkeszárnyból. Mit ne mondjak, Gyurcsány emberére talált a nemzeti pacalkirály személyében.

Pacalbiztos
Zsírral veszi ki a vitamint, tetszik érteni?

A Fidesz nem szeret szemtől szembe vitatkozni az ellenzékkel, az ok Soros. Németh Szilárd több sajtóorgánum kérdésére nem válaszol, mert Simicska. Ugyan mi állna útjába egy főzőversenynek? Az ENSZ? Javaslom, kössék fel kötényüket és álljanak ki egymást ellen, méretessék meg magukat a konyhában. Nem kell hétfogásos balinéz menüre gondolni, csak valami egyszerűre, ami megfogja a választópolgárokat. Persze az ételkölteményeknek csakis a fantáziájuk szabhat határt. Ön kinek a fogásait próbálná ki szívesebben?

Pete Tamás


Cikkünket az e heti Kiskunhír 4. oldalán is megtekinthetik.

Hozzászólások