nemzeti korcsolyázó központ

Nemzeti Korcsolyázó Központ épül Budapesten


A Bord Építész Stúdió Kft. nyerte a Nemzeti Korcsolyázó Központ létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázatot, melyet várhatóan a kormány megbízásából 2018 –ban kezdenek el építeni.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), egyben a bíráló bizottság elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a Nemzeti Korcsolyázó Központ a fővárosi Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén fog felépülni, előreláthatólag 43 milliárd forintból.

A Korcsolyázó Központ egy fedett hosszúpályás, 400 méteres gyorskorcsolya pályából, négy, egyenként 30×60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas jégpályából, valamint a kiegészítő létesítményekből – öltözők, edző- és kondicionálótermek – áll majd.

nemzeti korcsolya központ

Továbbá az épületben fog elhelyezkedni az akadémiai központ is, amely a magyar gyors- és műkorcsolya fejlődését segíti majd elő. A beruházást a tervek szerint a magyar kormány valósítja meg, a konkrét beruházó a Nemzeti Sportközpontok lesz konzorciumban a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel.  – tudtuk meg a 444.hu-tól

A létesítmény várhatóan 2022-re készül el, és a kormány nem titkolt célja, hogy a 2026-os téli olimpián itt rendezhetnék már meg a korcsolyaszámokat.

Fülöp Tímea

Hozzászólások