lopás

Négy lopás pár óra alatt


A rendőrök öt órán belül elfogták és őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki négy szabadszállási ingatlanból lopott, illetve kísérelt meg ellopni különböző értékeket.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2018. május 23-án 19 óra 25 perckor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 24 éves szabadszállási lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a délután folyamán négy vagyon elleni bűncselekmény is elkövetett.

A gyanúsított a kerítésen átmászva jutott be egy udvarra, ahol a nyitott lakóházból készpénzt vitt el. Egy másik portán lévő melléképületből kézi szerszámokat akart eltulajdonítani. Zsákba pakolta éppen az összekészített tárgyakat, amikor a tulajdonos észrevette, így az értékeket hátrahagyva elmenekült.

További két helyen egy ablakot, illetve egy bejárati ajtó ablakát törte be annak érdekében, hogy bejusson az ingatlanokba. Az egyik házból műszaki cikkeket vitt el, ám a másik házból szintén menekülnie kellett, mivel megszólalt a riasztóberendezés.

Az elkövetőt a rendőrök alig öt óra alatt beazonosították, elfogták, illetve a tárgyak egy részét házkutatás során lefoglalták. A férfit a nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

police.hu

Fotó: police.hu

Hozzászólások