újrahasznosítás

Megváltozik a hulladékgyűjtés rendje Kecskeméten


Első alkalommal bármilyen műanyag zsákban, zsákokban kihelyezett, kertgondozás során – levágott fű, falevelek, egyéb lágyszárú növények – keletkezett hulladékot elszállít a kijelölt gyűjtési napon a DTkH Nonprofit Kft. áprilisban induló zöld járata. Ezen a napon az ingatlantulajdonosoknak 2 darab emblémás, lebomló cserezsákot is biztosítanak, melyeket a zöldhulladék gyűjtéséhez kell felhasználni.

A korábbi évi kétszeri alkalom helyett immár a zsákok mellé minden gyűjtési alkalommal kihelyezhetőek az ágnyesedékek maximum 70 centiméter hosszú kötegekbe összekötve. Tehát a teendő nem más, mint a zsákokat és a kötegelt zöldhulladékot az ingatlan elé helyezni úgy, hogy az ne szennyezze a közterületet. A gyűjtések alkalmával az elszállított zsákok helyett a járat térítésmentesen 2 darab zöld színű, lebomló, emblémás cserezsákot biztosít. Ha mégis több zsákra lenne szükség, a DTkH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában alkalmanként 3 darab vehető át.

A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat a gyűjtési napokon reggel 6:00-ig kell kihelyezni az ingatlan elé. A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem tudják elszállítani. Ha a zsákokban nem megfelelő hulladékot – például háztartási vegyes hulladékot, lomot, üveget – találnak, akkor a szállítást joguk van megtagadni.

A szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladék a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott sárga színű zsákban, vagy bármilyen áttetsző zsákban keverten gyűjthető. Az így összegyűjtött hulladékot kéthetente, a gyűjtési napokon reggel 6:00-ig kell kihelyezni az ingatlanok elé.

Fontos még megjegyezni, hogy biztonságos munkavégzés érdekében üveget ne helyezzen senki a zsákokba. Ezek gyűjtése az erre a célra kialakított szelektív szigeteken történik.

hirosveny.hu


Cikkünket az e heti Kiskunhír 3. oldalán is megtekintheti.

Hozzászólások