bilincs

Lőfegyverrel való visszaélés Tiszaalpáron


A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy tizenhat éves és egy huszonnégy éves tiszaalpári férfi ellen, akik 2017 szeptemberében engedély nélkül vettek egy kispuskát, majd Tiszaalpár közelében egy vadászterületen lelőttek a puskával egy őzet.

A vádirat szerint a tizenhat és huszonnégy éves vádlottak 2017. szeptember 10-én elmentek a kiskunfélegyházi vásárba, és ott 70.000 forintért vettek egy ismeretlen árustól egy kispuskát és hozzá huszonöt – harminc töltényt. A vádlottaknak nem volt fegyvertartási engedélyük, ennek ellenére a lőfegyvernek minősülő puskát és a lőszereket a fiatalkorú vádlott tiszaalpári lakóhelyére vitték.

Egy héttel később a vádlottak elhatározták, hogy vadászni mennek. Kiértek egy műveletlen mezőgazdasági területre, ahol a fiatalkorú vádlott az engedély nélkül tartott puskával lelőtt egy hat éves őzbakot. Ezután a vádlottak az állatot elkezdték hazahúzni, de észrevették, hogy vadászok közelednek, ezért ijedtükben eldobták az őzet és a puskát, majd távoztak a helyszínről.

A rendőrök a fiatalabb vádlott lakóhelyén lefoglalták a maradék lőszert. A mezőgazdasági terület, ahol az őzet lelőtték, vadászterület, itt csak a helyi vadásztársaság tagjai jogosultak vadászni. A lelőtt őzbak a vadásztársaság tulajdonát képezte, értéke 200.000 forint volt.

Az ügyészség a szabadlábon védekező vádlottakat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettén kívül orvvadászat bűntettével és lopás vétségével is vádolja. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ugyeszseg.hu
Kép illusztráció.

Hozzászólások