Nooormális?

KRESZ – Önkormányzat 1:0


Nem csalás, nem ámítás: ismét kinyitott a jászszentlászlói tápbolt! Amikor már úgy tűnt véget ér a bolt kálváriája újabb fejlemények láttak napvilágot, melyek a helyi önkormányzatot nem a legjobb fényben tüntetik fel.

Az eset előzményeiről már korábban írtunk a kiskunhir.hu oldalunkon. A tulaj és – a polgármesteren keresztül – az önkormányzat egy ideje már hadi lábon áll egymással. A polgármester korábban önkényesen már felfestetett egy gyalogátkelőt, amely alapból korlátozta az üzlet forgalmát. Amikor erre fényderült a hatóságok el is távolítatták azt. A zebra tetem még ki sem hűlt, pár méterrel arrébb – immár hatósági engedéllyel – egy újabb gyalogátkelő jelent meg az úttesten. A bolt életét pedig még egy megállni tilos táblával is megnehezítették. Czombos Csaba, a tápbolt tulajdonosa úgy döntött, bezárja a boltot, ugyanis így sem a termékeket szállító autók, sem a vásárlók nem tudnak a bolt előtt parkolni. Így ellehetetlenedett a ki- és bepakolás, hacsak nem több száz méterről cipelik a zsákokat. Azonban van, aki jobban ismeri a KRESZ-t a helyi önkormányzatnál. A megállni tilos tábla ebben az esetben érvényét veszti. Az, hogy az önkormányzat figyelmetlen volt, vagy a KRESZ tudásuk csak eddig terjed, mindenki fantáziájára van bízva. Bajáki Attila, a Bajáki Autósiskola igazgatója megosztotta velünk meglátását az ügyben:

„A megállni tilos azt jelenti, hogy az úttesten tilos a megállás, az útpadkára parkolást nem tiltja. Ha itt is akarják tiltani a megállást, akkor egy kiegészítő táblát kell elhelyezni. Ha pedig bal, vagy jobb kéz felől található egy útkereszteződés, akkor a megállni tilos tábla hatályát ez feloldja.”

Márpedig a megállni tilos tábla és a bolt között találtható a Dózsa György és a Kossuth Lajos utca kereszteződése. Kis utca is utca, még ha az önkormányzat ezt nem is így látja.

A tápbolt ismét tárt kapukkal várja a vásárlókat, miután Czombos Csaba több oldalról is megbizonyosodott arról, hogy a parkolás lehetséges a bolt előtt. A KRESZ tudományok nagydoktora címet érdemlő önkormányzat következő lépését még homály fedi. Az sem kizárt, hogy egy harmadik gyalogátkelő is megjelenik, egy közlekedési tábla-erdő kíséretében. Ha pedig egy újabb tábla tűnik fel, nem kérdés, kinek címzik azt.

Pete Tamás


Cikkünket az e heti Kiskunhír 12. oldalán is megtekintheti.

Hozzászólások