készpénz

Közel 14 millió forintot csaltak ki gyanútlan áldozataiktól


Két helyi férfival szemben indított nyomozást csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint egy 37 éves kiskunfélegyházi férfi egy helyi cég ügyintézőjeként 2012 és 2016 között különböző indokokkal vették rá a sértetteket arra, hogy pénzt fizessenek neki. Társa is akadt egy 40 éves férfi személyében, aki ügyvezetőként segítséget nyújtott abban, hogy a céget bűncselekmények elkövetéséhez használja.

Ügyintézési díjat kért már meglévő hiteltartozások rendezésére külsős befektetők bevonásával. Azonban a rendelkezésre álló adatok szerint a cég nem rendelkezett olyan befektetővel, aki a tartozások rendezéséhez kölcsönt biztosított volna.

Alkalmanként a piacinál magasabb kamatot ígért megtakarításokhoz, azonban a futamidő lejárata után sem a befizetett pénzösszeget, sem a kamatot nem fizette ki ügyfeleinek.

Az esetek többségében elhitette a sértettekkel, hogy korábbi tartozását maradéktalanul visszafizeti részükre, amennyiben bizonyos pénzösszeget kifizetnek. A nyomozás során beszerzett adatok alapján arra lehet következtetni, hogy a gyanúsítottnak nem állt szándékában sem módjában visszafizetni a tartozást.

A férfi összesen 37 sértettől csalt ki különböző pénzösszegeket összesen közel 14 millió forint értékben.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.

(OBJEKTÍV Hírügynökség)

Hozzászólások