MKKP

Kíváncsi mire költötte a Kétfarkú Kutyapárt a kampánypénzét?


A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) úgy döntött, hogy a 2018-as választásra kapott állami kampánytámogatást különböző projektekre fordítják.

2017 szeptemberében elindították a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alapot (RÓSÁNÉKATÉKA), ahol bárki pályázhatott ötletével.

Az MKKP passzivistáinak munkájának köszönhetően a párt átlépte az országos lista állításához szükséges jelöltek számát. Ehhez legalább 27 jelölt kell, nekik sikerült 39-et indítani a választáson.

Az országos listáért a párt 152.983.305 forint, valamint a jelöltek fejenként 1.025.014 forint állami támogatást kaptak, amiről lemondtak a párt javára, így az MKKP összesen 192.958.851 forinthoz jutott hozzá. Ezt az összeget osztották szét a különböző projektek között, mindezt teljesen átláthatóan, ezzel is példát állítva a többi párt elé.

Az MKKP egy korábbi plakátja.
Az MKKP egy korábbi plakátja.

Játszóterek építése, önkéntes mentőegyesület felszereléssel való ellátása, kutyamenhelyek megsegítése, szabad strand kialakítása. Ez csak pár példa mire fordította a párt a támogatást. A RÓSÁNÉKATÉKA Facebook-oldalán folyamatos a tájékoztatás a projektekről, erre a linkre kattintva pedig egy térképen megtekinthető, kinek mire adtak pénzt. Közzétették azt is, milyen projekteket mennyivel támogattak.

Hozzászólások