Kigyulladt a személyvonat Jászszentlászlón

Valószínűleg fékmeghibásodás okozhatta azt a tüzet, ami a MÁV-Start Zrt „Uzsgyi” néven ismert motorvonatán keletkezett szombaton, délután négy órakor. Az eredetileg metrószerelvénynek tervezett orosz – lehet, hogy még szovjet – vonatról a személyzet terelte le az utasokat, és értesítették a tűzoltókat.

„Mocsokból – mocsokba” – dohogott az egyik leszállított utas, aki kényszerpihenőjét a jászszentlászlói állomás férfimosdójában igyekezett hasznosan eltölteni. Panaszát nem rejtette véka alá: – Nem elég, hogy gusztustalan, undorító, büdös, koszos az állomás, még a vonat is kigyullad alattunk? – teszi fel munkatársunknak a költői kérdést, amire tényleg nem tudtunk válaszolni.

Mint mondja, az utasok füstre és égett szagra lettek figyelmesek, amiről értesítették a vonat személyzetét.

A vonat a jászszentlászlói állomásra még be tudott futni, ám ott már a tűzoltók beavatkozására volt szükség. A vonat személyzete ugyan elzárkózott a nyilatkozattételtől, de a mozdonyvezető és a felettese közötti telefonbeszélgetést elhallva arra következtetünk, hogy a vonat – kiiktatva a fékrendszere egy részét – utasok nélkül fog tovább haladni.

Szakemberek egybehangzó véleményes szerint ez a motorvonat, melyeket az orosz államadóság keretében kaptunk az oly nagylelkű ex-szovjet országtól, mindenre jó, csak arra nem, amire használják, vagyis inkább csak használni szeretnék. Az, uzsgyi télen a hideg miatt késik – ha megy – nyáron pedig a meleg miatt, már ha megy. Amikor meg se hideg, se meleg nincs, hát kigyullad… (rosszindulatú szerk.)

Lapunk kérdéseket intéz a MÁV sajtóosztályához, a tűzesettel kapcsolatban, a vasútállomáson eluralkodó mocsokkal kapcsolatban pedig a Jánosik és Társai Kft-hez, ugyanis ez a cég takarít, pontosabban csak takarítana több vasútállomáson is, így Jászszentlászlón is.

Hozzászólások