Kapus Krisztián

Kapus Krisztián igazán tanult ember


HARMINCHÉT esztendővel ezelőtt lépett be az oktatási rendszerbe és még mindig bírja szuflával. Huszonöt év alatt tizenöt diplomát szerzett, s ezzel akaratán kívül magyar rekorder lett. Kapus Krisztián számára nem a papír fontos, hanem a tudás – írja a Szabadföld Online.

„Minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy mennyi mindent nem ismer még” – tartja az ókori görög aforizma. Így tehát valójában életünk végéig tanulhatunk, miként a jó pap. No, ennyi elég is felvezetőnek a „diplomahalmozó” portréjához, aki nemrég szerezte meg tizenötödik oklevelét. Meg sem fordult a fejében, hogy bármilyen csúcseredményt szeretne elérni, mégis így alakult. Ezzel a legutóbbival ugyanis utolérte azt a hetvenéves olasz úriembert, aki szintén ennyi diplomát gyűjtött, és bekerült a Guinness Rekordok könyvébe.

– Az általános iskola első osztályától számítva harminchét éve vagyok diák – mondja a negyvenhárom esztendős Kapus Krisztián, aki jelenleg a kiskunhalasi vasutas művelődési ház igazgatója, de hitoktatóként, újságszerkesztőként, szakmai tanácsadóként is tevékenykedik.

Tovább a teljes interjúra >>

Fotó: MTI – Ujvári Sándor