messenger kids

Jön a Facebook újítása a Messenger Kids


A Facebook, új, gyerekeknek szánt programjával egy régóta fennálló problémát kíván kiküszöbölni.

Még pedig azt, hogy a kiskorú gyerekek ugyan nem is regisztrálhatnának tizenhárom év alatt a közösségi oldalra, azonban ilyen szempontból nagyon egyszerű túljárni a Facebook védelmi rendszerén, mert egész egyszerűen bepipálja az ember találékony gyermeke, hogy megfelel a korkövetelményeknek, és már kész is a regisztrációja.

A Messenger Kids lényege az lesz, hogy a tizenhárom év alatti gyermekek biztonságosabb környezetben, szülői felügyelettel élvezhessék a közösségi csetelés örömeit, konkrétan az ő ízlésviláguknak megfelelően kialakított program keretein belül.

messenger kids

A Messenger gyerekbarát változatához nem szükséges külön Facebook regisztráció a kiskorú gyermek részére, a szülő saját oldalán keresztül használható majd az alkalmazás.

Az applikáció letöltését követően ugyanis a szülő belép az adott készüléken a saját fiókjába, majd ezt követően már elérhető is a Messenger Kids.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a gyermek hozzáférne szülője közösségi oldalának adataihoz, tartalmához, abból semmit nem fog látni, az alkalmazás viszont a szülőknek tágabb felügyeleti lehetőséget biztosít gyermeke online tevékenységei felett. Például neki kell jóváhagynia gyermeke csevegőpartnereit. – tudtuk meg a newsroom.fb.com oldaláról

Az alkalmazás jelenleg még csak az Egyesült Államokban, és ott is csak Apple iOS rendszerű készülékekre érhető el, de hamarosan érkezik a program Androidos változata is.

Fülöp Tímea

Hozzászólások