law

Jogtalan hatalomátvételre készült társaival egy kecskeméti ügyvéd


Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt tett feljelentést az V. és a XIII. kerületi ügyészségen a múlt év végén egy fővárosi ügyvéd egy kecskeméti ügyvéd, az élettársa, valamint több társuk ellen, akik erőszakosan behatoltak a feljelentő irodájába, hogy ott céges taggyűlést tartsanak.

Az engedély nélküli behatolásról és taggyűlésről kép – és hangfelvétel is készült, ahol jól látható, hogy a feljelentő többszöri felszólítására sem voltak hajlandóak a kecskeméti ügyvéd és társai elhagyni az épületet, illetve hangos „szavaztam” skandálásba kezdtek.

A megvádolt ügyvéd a saját biztonsága érdekében az engedély nélküli taggyűlésre izmos, erőteljes, sötét ruhás emberekkel érkezett. A felvételen ez is jól látható.

A behatoló csoport változásbejegyzési kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán, amelyet, ha jóváhagy a cégbíróság, rendelkezési jogot szereztek volna a szóban forgó cég fölött, amelynek a számláin abban az időszakban több százmilliós értékben volt forint, valamint különböző devizák.

A feljelentés hatására a cégbíróság a benyújtott kérelmet felfüggesztette, a fővárosi ügyvéd pedig feljelentés-kiegészítésben jelezte, hogy a törvénysértő taggyűlés által készült taggyűlési jegyzőkönyv valótlan adatokat tartalmazó okiratnak tekintendő, amelynek ilyen jellegű felhasználása kimeríti a közokirat-hamisítás bűntettét. – tudtuk meg a hirosveny.hu – tól

A Budapesti XIII. kerületi rendőrkapitányság közlése szerint jelenleg is folyamatban van a nyomozás, de az ügynek jelen állás szerint még nincs konkrét gyanúsítottja.

Hozzászólások