Jászszentlászlón is az erősebb kutya… Bezár a takarmánybolt

Úgy tűnik, vége egy párharcnak, bezár Jászszentlászlón a takarmánybolt. A Czombos Csaba Tápboltja Kft. úgy döntött, a jelenleg kialakult helyzetben már nem tudja úgy kiszolgálni ügyfeleit, hogy azoknak ne kelljen 50-70 métert cipekedni a sok esetben 30-40 kilós zsákokkal, így nincs értelme tovább erőltetni a nyitva tartást, január 15-én lakat kerül a boltajtóra.

Egy gyalogátkelőhely és egy megállni tilos tábla lehetetlenítette el Jászszentlászló település tápboltjának életét, melyet a hajthatatlan önkormányzat annak ellenére – vagy épp azért – erőltetett a kérdéses útszakaszra, hogy azzal agyoncsapja egy üzlet működését. Ezen az útszakaszon sosem volt ilyen korlátozás, még abban a sok tíz évben sem, mikor a jelenleg takarmányboltnak otthont adó épületben még kocsma üzemelt, és bizony onnan rendre részegek szédelegtek ki, potenciálisan az autók elé.

Nem volt gond, bár mostanában hallani sok-sok „majdnem balesetről”, ami indokolttá tette a korlátozásokat. További indokként hangzik el, hogy az üzletbe árukészletet szállító teherautók, a lerakodás idejére zavarhatják a forgalmat. Itt jegyezzük meg, hogy a kocsma idején sem „kispolszki” hozta a sört, a bort, vagy az üdítőt, ám ez nem csípte az önkormányzat szemét.

 

Ilyen volt Czombosék előtt, míg kocsmaként üzemelt. A bevezető kép viszont, magáért beszél.

Nagy András polgármester, és Czombos Csaba tápboltos rosszviszonya egy ideje egyre jobban mérgesedik, és ugye az „erősebb kutya” nyert. Czombos úgy happolta el a település központjában található volt kocsmaépületet az önkormányzat orra elől, hogy az akkori tulajdonos lényegesen nyomottabb áron adta inkább a vállalkozónak, mint a majdnem dupláját ígérő önkormányzatnak. Itt indult a kard ki, kard!

A polgármester először önkényesen festette fel azt a gyalogátkelőt, mely alapból korlátozta az üzlet forgalmát, ám mikor erre fény derült, a hatóságok eltakarítatták vele. Aztán már szabálykövetően, megterveztetve, hatósági engedélyekkel épült újra az átkelő, annak ellenére, hogy a Kossuth Lajos utca felől induló „zebra”, a túloldalon parkolókba torkollott. De ez sem okozott igazi gondot, hipp-hopp, kiiktattak kétautónyi megállóhelyet, a parkolókat egy-egy „X” felfestésével megszüntették.

És, hogy miért zár be a tápbolt? Nos, egyszerű a válasz. Sem a termékeket hozó autók, sem az azokat megvásárlók autói nem parkolhatnak az üzlet közelében. Sem bepakolni, sem kipakolni nem lehet már törvényesen, hacsak nem, több száz méterről hurcolászzák az esetenként akár 50-60 kilós zsákokat.

Lett volna egy megoldás, hiszen a tápbolt mögött kialakítható egy udvar, így a ki- és berakodás forgalomtól elzárt területen zajlott volna, hiszen az üzletnek van hátsó ajtaja. Ám az a kis darab föld az önkormányzat tulajdona, amit semmire nem használ, és így 600 ezer forintért el is akart adni a túloldali szomszédnak. Neki nem kellett, így Czombos egymilliós vételi ajánlatot tett, ám számára már hárommillióra ugrott a telek ára, így ez a megoldás elúszott.

A település lakosságának nagy része – az állattartók mindenképp – felháborodással fogadták a bolt bezárását, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a bolt fennmaradásáért.

A MegyeiHír úgy értesült, hogy a Czombos Csaba Tápboltja Kft., a most bezáró üzlet helyén szükséglakásokat alakít ki, és ha már kereskedni nem tud a helységekben, legalább a rászorulókat igyekszik majd segíteni. Az egyéb iránt Kiskunmajsán önkormányzati képviselő tulajdonos, a szomszédos városban lakásra várakozó, többgyermekes, a leszakadó réteghez tartozó családnak kíván lakhatást biztosítani.


Frissítés:

Cikkünk nyomán megkereste szerkesztőségünket Boris László, egykori kocsmáros, az épület korábbi tulajdonosa. Mint elmondta, ő az ingatlant felajánlotta – többek között – a helyi önkjormányzatnak is megvételre, ám nekik valójában nem kellett. Az épületet sokáig árulta, de nem volt rá érdeklődő, így mikor Czombos Csaba jelentkezett vevőként, neki már féláron is odaadta, mert menekült volna az ingatlanból.

Hozzászólások