rock

Január végéig jelentkezhetnek a zenészek a Szeged Rocksra


Már jelentkezhetnek a dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek a jövő tavaszi Szeged Rocksra, melyen több száz vagy akár ezer muzsikus fog előadni közösen négy dalt – jelentette be Gajda Ferenc a program főszervezője.

A közös zenélésre a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszanak. A jelentkezésnek egyetlen feltétele van, annak a négy dalnak az ismerete és megfelelő előadásmódja, melyet majd közösen adnának elő a kiválasztott jelentkezők.

A szervezők két világsláger és két magyar dal mellett döntöttek: elhangzik majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat című slágere.

A zenészek az esemény honlapján január 31-ig online jelentkezhetnek, egy egyszerű videofelvétel beküldésével, a szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket.

Az esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának időpontja április 1-je lesz, azért ez az időpont, mert ez a nap a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésének évfordulója.

Magát az ötletet az olaszországi Rockin1000 produkció adta, ízelítőként alább látható az ő általuk elkészített rock flashmob.

(MTI)

Hozzászólások