gasztro

Gasztro Partizán – Termál Bisztró és Étterem – Kiskunmajsa


A jó idő beköszöntével kinyitottak a strandok, és szerte az országban érkeznek a hűsölni vágyók a fürdőzni alkalmas tavak homokos, füves partjaira vagy éppen belemerülnek az élményfürdők nyújtotta aktív vízi szórakozásba. Nincs ez másképp Kiskunmajsán sem, amely népszerű célpontja a pihenni, fürdőzni vágyó turistáknak.

A vízparton eltöltött idő után pedig valljuk be, alaposan megéhezik az ember, s ilyenkor, sokszor minden előzetes ismeret nélkül kell választania a vízparti büfék, éttermek ínycsiklandozó, mindent betöltő súlyos illatáradatából.

termál bisztro

Hogy minden ínyenc számára megkönnyítsük a döntést, szerkesztőségünk ezennel egy vízparti éttermet próbált ki, amely közvetlenül a kiskunmajsai strand mellett helyezkedik el. Ez a Termál Bisztró és Étterem, amely árnyékos teraszán, nyugodt, kellemes környezetben költheti el étkét az arra betévedő korgó gyomrú vendég.

Az étlap gazdag választékról árulkodott, ahol már a hangzatos étkek nevei alapján is összefolyik az ember szájában a nyál.

gasztro

A magyaros ízek kedvelőinek kifejezetten ajánlott eme étterem felkeresése, hiszen a bőséges választékban fellelhető a marhapörkölttől kezdve, a tárkonyos ragulevesen át, a bográcsgulyásig minden, ami a magyar konyha gyöngyszeme.

De akik a nyárias hőségben valami könnyedebbre vágynak, azoknak sem kell lemondaniuk az élvezetről: az étterem kínálatában gazdagon szerepelnek saláták, grillételek, halfogások, frissensültek és nem utolsósorban a vegetáriánus konyha remekei.

A családbarát helyen külön gondoltak a gyerekek igényeire is, így ők megkóstolhatják a Hercegnő menü csirke nuggets falatkáit, vagy a Dínó menü panírozott dínóit, s a kis ínyencek kedvére menüjükhöz még ajándék palacsinta is jár.

Az étlapot szemezgetve a street food szerelmesei sem maradnak éhesek, ők a hamburgerek és pizzák széles választékával tömhetik meg bendőjüket.

Az asztalunkat kiszolgáló pincérnő előtt le a kalappal, nemcsak kedvessége és segítőkészsége miatt, hanem elképesztő memóriája miatt is, hiszen fejből megjegyezte nyolc ember rendelését, pedig a legkülönfélébb fogásokat válogattuk össze az étlapról.

gasztro

Így például kipróbáltuk többek között az Aszalt szilvával töltött rántott sertésszeletet, a Füstölt sajttal, almával töltött csirkemellet, a Szezámmagos csirkemell csíkokat mézes csípős szósszal, a Klasszikus 2 személyes sültestálat és a Marhapörköltet is, legfiatalabb Gasztro Partizánunk pedig a Hercegnő menü finomságait vette górcső alá.

Mielőtt gyomrunk türelmetlen korgásba kezdett volna, kis várakozási idő után már pincérnőnk hozta is a fogásokat, melyeknek elégedettségünkre nemcsak a nevei voltak hangzatosak, de maga a tálalás is nagyon esztétikus, szemet gyönyörködtető volt.

Maguk az adagok egy étkezésre megfelelőnek bizonyultak, de azért nem vitték túlzásba, hiszen jómagam kisétkűként is elbírtam az utolsó rizsszemig fogyasztani, ami a tányéromra került, sőt, a kétszemélyes tállal is elbírt egyetlen kollégám.

gasztro

Az ízekre azonban nem panaszkodhatunk, finoman elkészített, megfelelően fűszerezett volt minden fogás. Talán amit mégis felhoznék, hogy a neve alapján több füstölt sajtra és almára számítottam a töltött csirkemellemben, ahol jószerivel egy-egy falat erejéig éreztem csak a kívánt ízek harmóniáját.

S habár pincérnőnk memóriája dicséretes volt, a Hercegnő menühöz járó palacsintára vártunk a legtöbbet, ugyanis a beígért ajándék édességre már fel kellett hívnunk a figyelmét.

Feledékenység ide, vagy oda, összességében csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet, hiszen az ételek finomak és laktatóak, pont, amire szüksége lehet az embernek egy aktív strandon töltött nap után.

Fülöp Tímea


A cikk olvasható a Megyeihír e heti számában a 10. oldalon is. 

Hozzászólások