kőrösi imre

Elhunyt Dr. Kőrösi Imre, a rendszerváltás kemény bírája


A magyar média figyelmét méltatlanul elkerülte, hogy 2018. szeptember 21-én, 72 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara volt elnöke, aki sokak szerint a jelenkor magyarságának egyik legkiemelkedőbb alakja volt.

Egy budapesti klinikán érte a halál. Kecskemétről utazott vonaton Budapestre, amikor rosszul lett, és mentő szállította kórházba. A politikus már korábban is szívproblémákkal küzdött, szívműtétje is volt, szeptemberben azonban gyomorvérzése vitte el.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án született Kecskeméten. A Magyar Demokrata Fórum (MDF) színeiben volt országgyűlési képviselő 1990-től 1994-ig.

A FIK Rt. (Fővárosi Ingatlanközvetítő Rt.) elnöke 1994-1997 között dr. Kőrösi Imre volt, 1997 óta a Felügyelő Bizottság tagja volt haláláig. A cég 18 éve (2004 óta) felszámolásban van. A FIK jogelődjét a Belügyminisztérium hozta létre 1949-ben (Fővárosi Ingatlankezelő Vállalat), és fontos állambiztonsági információkat tároltak ott.

Munkájában mindent elkövetett azért, hogy előremozdítsa a magyar politikai közélet, az igazságszolgáltatás és a bankrendszer maffiabefolyástól való megtisztítását. Élesen bírálta a rendszerváltást, amelyet egy mély összeesküvésnek tartott a globalizáció érdekében, mely során a nemzeti vagyont átjátszották mások kezébe, nemzetrontónak tartotta a privatizációt, melynek hosszútávon lesznek láthatóak a komoly negatív következményei.

Véleményét nyíltan el is mondta 1993. április 27-én a magyar parlamentben, mely hatására azonnali hatállyal kizárták az MDF – ből, ezután független képviselőként folytatta munkáját. 1993 és 1994 között a Magyar Agrárkamara elnöki posztját töltötte be. A Magyar Világ újságírója volt. Tényfeltáró munkájáról számos könyvet írt (Lóvá tett ország, Így ítélkeztek ti, Narancsszüret a magyar ugaron), amelyekben a mai rendszer működésének gazdasági, politikai alapjait, okait kutatta.

Sokszor karcos véleményét sokszor döbbenetes őszinteséggel mondta ki. Furcsa módon semmilyen megemlékezés nem található sem az Országgyűlés, sem az Agrárkamara honlapján.

Dr. Kőrösi Imrét 2018. október 12-én, pénteken, 13 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

Fotó: kkbk.blog.hu

Hozzászólások