kalapács

Bíróság előtt az embercsempészek


A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2017. szeptember 29-én minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy olasz és egy albán férfit, akik 2017. szeptember 4-én egy autóval két afgán migránst akartak illegálisan Franciaországba szállítani, de Kelebián elfogták őket.

2017. szeptember 4-én hajnalban a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre Kelebián ellenőrzött egy olasz honosságú autót. A járművet az olasz vádlott vezette, mellette utazott az albán embercsempész is. Az autó csomagtartójában a járőr megtalált két afgán migránst, akik korábban illegálisan lépték át a szerb-magyar határt.

Az olasz és az albán embercsempészek a bérelt autóval azért érkeztek a szerb-magyar határhoz, hogy az albán vádlott két ismerősét, a csomagtartóban bújtatott két migránst – akiknek úti okmányaik sem voltak – jogellenesen Franciaországba csempésszék. A vádlottak a migránsokkal telefonon tartottak kapcsolatot és őket a határ közelében egy elhagyatott helyen vették fel, azonban Kelebián tetten érték őket.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásba helyezett vádlottakat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és gyorsított eljárásban 2017. szeptember 29-én bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a 2017. szeptember 29-én tartott tárgyaláson a bűncselekményt beismerő vádlottakat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki minősített embercsempészés bűntettében. A bíró a mindkét vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette. A bíró a vádlottakat 5 évre ki is utasította az országból. Az ítélet jogerős.

ugyeszseg.hu
Kép illusztráció.

Hozzászólások