solo

Az erő most nem volt Han Solóval: a film a vártnál rosszabbul teljesített


Ezúttal nem volt Han Solóval az erő: a Disney új Star Wars- filmje a várakozásokhoz képest jóval kisebb premier hétvégi bevétellel kezdte meg forgalmazását Észak-Amerikában és más piacokon.

Az amerikai hősi halottakra emlékező nemzeti ünnep, a Memorial Day miatt négynaposra nyúlt premier hétvégén Észak-Amerikában 4381 helyszínen debütált a Solo: Egy Star Wars- történet című film, amely a Star Wars- univerzum egyik hőse, Han Solo külön sztoriját dolgozza fel.

Az amerikai és kanadai mozikban négy nap alatt 103 millió dollárért (28,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a produkcióra, globálisan 148 millió dollárt (40,7 milliárd forintot) ért el a bevétel – számolt be róla a Variety.com

A 2015 óta egymás után megjelenő Star Wars- filmek rendre nagy kasszasikernek bizonyultak, közülük eddig a Solo- film kezdett a legkisebb bevétellel.

Filmipari elemzők szerint a visszaesés magyarázataként elképzelhető, hogy a legutóbb, 2017 decemberében bemutatott Star Wars- epizódot, Az utolsó Jediket túl gyorsan követte az újabb Star Wars- produkció.

A Disney három éve indította útjára az új Star Wars- trilógiát Az ébredő Erő című epizóddal, amely premierhétvégéjén 248 millió dolláros (68 milliárd forintos) jegyeladást ért el.

Egy évvel később a Zsivány Egyes című, a trilógiától különálló produkcióra 155 millió dollárért (42,7 milliárd forintért) váltottak jegyet bemutatása hétvégéjén a nézők.

Az utolsó Jedik premierhétvégéje pedig 220 millió dollárt (60,6 milliárd forintot) hozott a stúdiónak.

A hétvégén egyébként nem volt más premier az észak-amerikai mozikban.

A Deadpool 2. a kasszasikerlista második helyére szorult vissza 55 millió dolláros (15,2 milliárd forintos) jegyeladással. A film eddigi bevétele ezzel 219 millió dollárra (60,3 milliárd forintra) nőtt.

A Bosszúállók: Végtelen háborúra 21,2 millió dollárért (5,8 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, ezzel az ötödik hete játszott film észak-amerikai bevétele elérte a 626 millió dollárt (173 milliárd forintot), a globális bevétel pedig már 1,9 milliárd dollárnál (524 milliárd forintnál) jár.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a négynapos jegyvásárlások alapján a negyedik és ötödik helyet a Könyvklub és A Partiállat foglalta el, 9,5 millió dollár (2,6 milliárd forint) és 6,9 millió dollár (1,9 milliárd forint) bevétellel.

(MTI)

Fotó: onset.hu

Hozzászólások