Adakozzatok, hogy megvehessem a negyedik magángépem! Jézus mondta!


Jesse Duplantisról a mai napig nem is hallottam, most pedig hirtelen a legnagyobb szélhámosok közé sorolnám a televíziós igehirdetőt.

Fotó: thepathoftruth.com

A louisianai hitszónok egy lelkészség vezetője, ami róla, azaz Jesse Duplantisról kapta a nevét. Már itt lehet sejteni, hogy valami nem teljesen oké körülötte. Saját televíziós műsora is van, itt tette azt a bejelentést, miszerint Jézus megüzente neki, a három már meglévő magángépe mellé szükség lesz egy negyedikre is. Ebben a fontos ügyben pedig számít a hívők segítségére. 54 millió dollár adománynak kellene összegyűlnie, hogy Jézus kívánsága teljesüljön, ugyanis ennyibe kerül egy Dassault Falcon 7X jet. Bizonyára ez Isten fiának kedvenc modellje.

Falcon 7X

Az igehirdető műsorában már eldicsekedett magángépeivel, de mint fogalmazott, minden jármű a lelkészség tulajdona, annak javát szolgálja. A repülőkkel könnyebben elérheti a híveket. A televíziós szélhámos azt is kihangsúlyozta, hogy ha ma Jézus fizikai formájában a Földön élne, akkor biztos nem szamárháton közlekedne. Jézus egy magánrepülőgépen, ez a kép sem élt a fejemben eddig a pillanatig.

Duplantis azon amerikai hitszónokok egyike, akik a „jólét evangéliumát” hirdetik, ami egészséget, anyagi jólétet, világi javakat és sikereket ígér a hűséges híveknek.

Nem vagyok vallásos, mások biztos jobban ismerik nálam Jézust és a tanításait, de nem lóg ki itt az a bizonyos lóláb? Nem kellene a keresztény világnak egybehangzóan felmordulnia ekkora bődületes lehúzás (majdnem csúnyábbat írtam) hallatán? Nem rég – szintén Amerikában – egy nő, Connie Lynn Allen azt mondta, Isten parancsára követett el gyorshajtást. Mi a különbség Duplantis és Allen között? Melyikük magatartása áll közelebb a keresztény értékrendhez? Ki hány embert károsít meg a viselkedésével?

Pete Tamás

 

Hozzászólások