Zidane

A Real Madrid felemelkedése és bukása?


Az idei szezonban már nem áll olyan jól a legendás csapat szénája.

A Zinédine Zidane a 2015-16-os idény felénél nevezték ki a Real Madrid élére. Nagy hajrába kezdtek, azonban az utolsó fordulóban lemaradtak a spanyol bajnoki címről. A Bajnokok Ligája döntőjét a csapat régi riválisával az Atlético Madriddal vívták. Tizenegyespárbaj után sikerült bezsebelniük a BL serleget. Zidane megérkezését követően egyből a csúcsra vezette a Reált, emellett ő lett a hetedik olyan edző, aki játékosként is nyert BL-t.

Az idei szezonban a spanyol bajnokságon és a Bajnokok Ligájában sem úgy teljesítenek, ahogy az tőlük elvárt. A Reálnak összesen 22 gólja van, tavaly ugyanekkor már 34 gólnál jártak. Csapatszinten is vannak bajok, de a csatárok teljesítménye is kifogásolható. A Marca az öt nagy bajnokságot megvizsgálva arra a következtetése jutott, hogy 98 klubból csak egynek, a 12 bajnokijából 12 bajnokit elbukó, olasz Benevento csatársora a gyengébb. Ronaldó és – az idén pocsék formában lévő – Benzema tavaly ilyenkor 12 gólnál jártak. A portugál játékos 8, a francia pedig 4 góllal.

A LaLigában a Barcelona, a Valencia, és az Atletico Madrid is megelőzi őket a tabellán. Utoljára a kieső helyen tanyázó Malagával szenvedett meg a Reál, mindössze egy tizenegyes miatt sikerült nyerniük. Zidane november elején – a Tottenham ellen szenvedett vereség után – azt nyilatkozta, hogy nincs krízisben a Real Madrid. Az edző azt is hozzátette, hogy hosszú még a szezon, és még jól kijöhetnek belőle. Vajon azóta megváltozott a véleménye? Milyen változásokat hozhat a következő átigazolási időszak, és kik lennének azok a játékosok, akiknek segítségével egyenesbe kerülhetne a Reál?

Pete Tamás

Hozzászólások