A párizsi polgármester visszavágott egy homofób graffiti miatt

A párizsi polgármester visszavágott egy homofób graffiti miatt


A párizsi polgármester úgy döntött, hogy a szombati melegfelvonuláshoz a zebrák mellé festett szivárványszínű csíkok az ünnepség után is ott maradnak, miután az egyiket homofób graffitivel csúfították el.

Az idei párizsi Pride-ra készülődve számos zebrát dekoráltak ki az LMBT-közösség szivárvány színeivel. Ezt azonban egyesek nyilvánvalóan nem nézték jó szemmel, és az egyik ilyen szivárványos felfestést homofób felirattal firkálták át – számolt be róla a thelocal.fr hírportál.

Az ismeretlen tettes a Marais negyed szívében, a Rue des Archives és a Rue de la Valerie kereszteződésében festette a szivárványra a “Ki az LMBT-vel Franciaországból” feliratot.

Anne Hidalgo polgármester válaszul a következő nyilatkozatot tette: “Ma egy szimbolikus döntést hoztam: állandósítjuk a szivárvány gyalogátkelőket a Marais negyedben”. Mint hozzátette, úgy véli, ezzel a környékre látogatóknak pozitív jelet és üdvözletet küldenek. A Marais negyed sok olyan szórakozóhely, vendéglő és bár otthona, amely népszerű az LMBT-közösség körében.

“Párizs a menedék városa, amely a szabadság, egyenlőség és testvériség republikánus értékeit vallja, s hogy ezek az értékek örökre rögzítve legyenek, a meleg büszkeségre készült szivárvány gyalogátkelők végleg ottmaradnak” – közölte Hidalgo, aki azt is hozzáfűzte, hogy további két szivárványos átkelőt készítenek még.

(MTI)

Hozzászólások