vizes vb lanyvalto

A lányok váltója hatodik lett, a vízilabdás fiúk döntőt játszhatnak szombaton

Hosszú Katinka elképesztőt úszott, így bronzérmet nyert a női 200 méteres pillangóúszásban, ugyanitt Szilágyi Liliána a hetedik lett. Bernek Péter döntőbe jutott 200 háton. A magyar női 4×200-as gyorsváltó a hatodik lett, a vízilabdásoknak pedig szombaton is szurkolhatunk.

A július 27-i vizes számokban sok olyan magyar eredmény született, amelyre büszkék lehetünk.

A 200 méteres pillangóúszás döntőjében két magyar, Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is rajthoz állt. Sőt, az Irony Lady ma is fantasztikusan teljesített és az aranyérme mellé ezúttal egy bronzérmet is behúzott. Hosszú Katinka 2:06:02-es idővel lett harmadik, Szilágyi Liliána pedig hetedikként zárt, mellyel nem volt teljesen elégedett, de egy fontos állomásnak tekintette pályafutásában.

A 200 méter pillangót a fantasztikusat hajrázó spanyol Mireia Belmonte nyerte 2:05.26-os idővel, az ezüstérmes pedig a német Franziska Hentke lett.

A férfi 200 méter hát első elődöntőjében Bernek Péter és Telegdy Ádám is érdekelt volt, és kiváló időt úszott: Bernek a harmadik lett holtversenyben a japán Rjoszuke Iriével 1:55.79-cel – országos csúcsot döntve –, míg Telegdy az ötödik lett 1:56.69-cel. Bernek Péter végül hatodik idővel jutott a fináléba, míg Telegdy Ádám lecsúszott a döntőről, ő a 9. lett.

A női 4×200-as gyorsváltó döntőjében is volt magyar érdekeltség: Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka ugrott a medencébe. A magyar négyes az egyes pályán úszott, sokáig a hetedik helyen állt, az utolsó emberként Hosszú Katinka hatalmasat úszva végül a 6. helyre hozta be a váltót.

“Nehezen kászálódtam ki a váltó után. Itt nem csak magadért úszol, hanem a többiekért is. Úszás közben nem éreztem azt, hogy fáradt vagyok” – kezdte Hosszú Katinka az M4 Sportnak a gyorsváltó után. “Ennek a váltónak a 2020-as toikói olimpiára reális cél a bronzérem. Ebben az olimpiai ciklusban jó a hatodik hely így elsőre.” A 200 pillangón elért bronzéremnek viszont jobban örült, mint az aranynak.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 7-5-re legyőzte a görög csapatot a Margitszigeten zajló világbajnokság csütörtöki elődöntőjében, így szombaton az aranyéremért játszik.

A magyar csapat legjobbja Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton volt, ők egyaránt két gólig jutottak, a kapuban pedig Nagy Viktor remekelt. Az ellenfél a második félidőben csak két gólt tudott dobni.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szombaton száll vízbe legközelebb: a világbajnoki címért zajló összecsapást a késő esti szerb-horvát csata győztesével 20.30-tól rendezik a Hajós uszodában.

Fotó: origo.hu

Forrás: MTI/sztárklikk.hu

Hozzászólások